dancing banana emoticonEmoticon Fruit dancingApple emoteStrawberry emoteDancing Grape emoteDancing Raspberry emoteDancing Lemon emotePineapple emote
Ü d v ö z ö l l e k ! :)
Ez a blog a gyümölcsökről szól. Információt és érdekességeket találhattok arról, hogy miért érdemes fogyasztani egyes gyümölcsöket, mire használják fel őket sőt még receptek is lesznek! A blog indulása: 2013. 01. 22.

2013. január 23., szerda

Gyümölcsfogyasztás


♥Brunette♥
elősző

A gyümölcsök az egészséges étrend nélkülözhetetlen hozzávalói. Amellett, hogy finomak és vitamindúsak, képesek megvédni szervezetünket számos betegség ellen. Viszont nem mindegy, hogy mikor, mennyit és hogyan fogyasztjuk.

mikor? 

A szakértők azt ajánlják, hogy reggel igyunk meg egy pohár frissen facsart narancslevet és együnk mellé valamilyen szénhidrátféleséget. Kizárólag csak gyümölcsöt reggelizni, nem ajánlatos! 

A legjobb délelőtt enni gyümölcsöt!  Délelőtt van a legtöbb energiánk, és ne merítsük le azzal az energiát, hogy megterheljük nehéz, zsíros ételekkel. Az emésztéshez kell a legtöbb energia! A gyümölcs emésztése minden más ételnél kevesebb energiát kíván!

Fontos, hogy a gyümölcsöket mindig két étkezés között, vagy étkezés előtt fogyasszuk, ellenkező esetben nem hasznosulnak kellőképpen a szervezetben és kellemetlen erjedéses folyamatokat indíthatnak el.

(1) Facebookmennyit? 

Nem kell attól, tartani, hogy a gyümölcs hizlal! Igaz, magas a cukor tartalma, és sok benne a szénhidrát, ezért este jobb a saláta, de nyugodtan eheted a nap bármely szakaszában!  Nyáron több gyümölcsöt fogyasztunk, de azért törekedjünk arra, hogy a gyümölcsök mellett fogyasszunk zöldeket is!

hogyan? 

Legjobb NYERSEN, CUKOR NÉLKÜL fogyasztani! Kerüljük a konzerves tartósított és cukrozott gyümölcsöket. Télen, amikor nincs szezonja sok gyümölcsnek érdemesebb a fagyasztott változatokhoz fordulni. 

SHE DROP IT TO THE FLOORegészségügy

 Rosttartalmukból adódóan támogatják az emésztést, a telítik a gyomrot, gyorsítják az anyagcserét, így elősegítik a salakanyagok megfelelő tempóban történő ürülését a bélrendszerből. Kedvezően hatnak a szervezet sav-lúg háztartására is. A betegségeket tekintve, kutatók jelentették ki, hogy a bőséges gyümölcsfogyasztással a daganatos betegségek 30-40% megelőzhető. Emellett segít meggátolni a szív és él-rendszerben kialakuló betegségeket is.