Mindenkinek jó étvágyat az ebédhez, ne felejtsetek el gyümölcsöt is enni! :):)
Recept ebédre: Rétesben sült gyümölcsös piskóta
Hozzávalók 6–8 adag:
1 csomag négy lapos rétestészta, 3 tojás, 6 dkg cukor, 6 dkg liszt, 20 dkg vegyes gyümölcs (kompót is lehet), 4 dkg darált dió, 2 ek. olaj
A tálaláshoz: 4 dkg cukor, 3 dl tej, fél csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés:
1. A gyümölcsöt nyomkodja ki, vágja kis darabokra, és keverje össze a darált dióval. A tojásokat válassza szét. A sárgáját keverje habosra a cukorral, a fehérjét verje habbá. A sárgájához óvatosan adja hozzá a fehérjét, és szitálja bele a lisztet, folyamatos keverés mellett.
2. Tegye bele a diós gyümölcsöt, és kicsit keverje át. Két réteslapot terítsen ki, kenje meg olajjal, és a töltelék felét tegye bele. A szélét hajtsa be, és tekerje fel. Tegye kiolajozott lapra. Ugyanezt ismételje meg a másik két lappal is. 180 C-fokosra előmelegített sütőben süsse pirosra, majd vegye ki. Hidegen, melegen egyaránt finom.
3. Az öntethez főzze össze a tejet, a gyümölcslevet, cukorral és a kikevert pudingporral sűrítse. Amikor forr, vegye le, és a rétes mellé tálalja melegen.
Előkészítési idő: 5 perc
Elkészítési idő: 40 perc
1 adag: 215 kcal